VCRC-GT

!! A bajnokság jelenleg nem fut. Várható indulás 2014 február-március !!

A modról:

2013 év második félévében a VCRC-GT bajnokságát a GT3 2010 Sandrox&Gpfan moddal futjuk. A modba csak a változó időjáráshoz szükséges plusz esőgumit készítettük el, egyéb változtatás nem történt.

Nevezés:

A nevezéshez legalább Támogatói státusszal kell rendelkezni!
A nevezéshez szükséges minimális indexpont: 0.55!

A nevezés a szokásos módon a nevezési lap kitöltésével lehetséges. A nevezési listában szereplő rajtszámok közül bármelyik választható. A bajnokságra egyedi festést kell készíteni. Bajnoki futamokon mindenkinek kötelező a nevezésen megjelölt autóval részt venni! Egyedi csapatnevek választhatók, egy csapatban maximum három versenyző lehet. Csapaton belül azonos autótípus kötelező!

A nevezési lap kitöltésének lehetőségét automatikusan szabályozza a V.L.S. rendszer, tehát aki tud autót választani, az nevezhet is! *A szervezők fenntartják a jogot, hogy indexponttól függetlenül versenyző(ke)t hívjanak meg a bajnokságba!

Autó váltás a szezon folyamán nem lehetséges!

Festés:

Mivel a mod eredeti csapatok festéseit tartalmazza, megelőzve az esetleges licenceléssel kapcsolatos támadási felületet ezért egyedi autófestést kell készítenie minden nevezett versenyzőnek. Valamilyen festést kérünk legkésőbb az első futamig leadni. A festések később is változtathatók. A festéseket ide tölthetitek fel, és itt olvashatjátok a festéssel kapcsolatos szabályokat is!

A megengedett maximális aktív létszám 28.


Versenykörülmények , megengedett segítségek:

 • Időjárás: változó (RFE pluginnal)
 • Törés: 85%
 • kuplung segítség
 • időmérő 20 perc, maximum 9 kör
 • a normál futamok hossza 50 perc
 • boxkiállás nem kötelező
 • a futamok 0.8-as szorzóval számítanak bele a VCRC Indexpontba

Handicap rendszer:

Bajnoki ponttáblázat alapján (a második futam után):

 1. +50 kg
 2. +30 kg
 3. +20 kg
 4. +10 kg
 5. +5 kg

Előző versenynap végeredménye alapján:

 1. +30 kg
 2. +20 kg
 3. +15 kg
 4. +10 kg
 5. +5 kg

Csak a két súly adódik egymáshoz. Egyik súlytábla sem göngyölítődik. Tehát pl a 4. futamra ha valaki a 3. futamon második lett a ponttáblázatban pedig a negyedik helyen áll, akkor 50+40=90kg plusz súlyt fog kapni függetlenül a korábbi eredményeitől.

*A handicap ugyan le lett tesztelve, de bármilyen gond esetén fenntartjuk a jogot a rendszer módosítására szezon közben is!

A plusz súlyt automatikusan megkapja a versenyző a szerverre való fellépéskor. Tehát már a szabadedzéseken is plusz súllyal lehet gyakorolni.

Pályaalkalmasság, a futamokon való indulás követelményei:

Ahhoz hogy valaki indulhasson a futamokon, minimum 30 kört kell megtennie a szerveren gyakorláson (a hotlaps mindenkinek mutatja a megtett körszámát), valamint a hotlapson szereplő leggyorsabb körhöz képest maximum 105%-al lassabb idővel kell hogy szerepeljen a hotlaps táblázatban. Amennyiben valaki megfutja a minimum körszám 50%-t (jelen esetben 15 kör), ő a boxból indulhat a fuamon. Aki gyakorlási időben elért leggyorsabb körét nem száraz körülmények között futotta és emiatt nincs benne a 105%-ban neki az időmérőn kell teljesíteni a szintidőt (az időmérő leggyorsabb köréhez képest).

Egyes futamokon a maximális indulói létszámot a pályán található álló rajthelyek száma határozza meg. Amennyiben ennél többen szerzik meg az indulási jogot, a hotlapson kialakult sorrend dönti el, hogy ki indulhat a versenynapon.

Aki az időmérőn nem tud részt venni, de a futamra már ide tud érni (és teljesítette a fent leírt feltételeket), annak lehetősége van a rajtrács végéről rajtolva indulni a futamon.

Mivel a hotlaps táblázaton szereplő (nem ellenőrzött gyakorláson futott) köridők is szerepet játszanak az indulási követelményekben, ezért minden VCRC versenyzőnek kötelessége bejelenteni ha a leggyorsabb köre szabálytalan. A szabálytalan köridő törlésére külön menüpont szolgál. A versenyzők számíthatnak arra, hogy a BT a szerver replayok alapján szúrópróba szerűen ellenőrzi a leggyorsabb köröket. Az a versenyző, aki nem jelentette be a vágott körét, eltiltást is kaphat az adott futamról.

Pontozás:

1.hely: 30 pont
2.hely: 27 pont
3.hely: 24 pont
4.hely: 22 pont
5.hely. 20 pont
6.hely: 18 pont
7.hely: 16 pont
8.hely: 14 pont
9.hely: 12 pont
10.hely: 11 pont
11.hely: 10 pont
12.hely: 9 pont
13.hely: 8 pont
14.hely: 7 pont
15.hely: 6 pont
16.hely: 5 pont
17.hely: 4 pont
18.hely: 3 pont
19.hely: 2 pont
20.hely: 1 pont

A sprint futamokon a pontok felét lehet megszerezni!

+1 pont a futam befejezéséért. Magyarázat: A futamot befejező versenyzők (nem DNF és nem DQ, azaz átlépték a célvonalat) körhátránytól függetlenül.

Egyéni és csapatbajnokság is megrendezésre kerül! A csapatpontokba a futamonként csapaton belüli első két versenyző pontjai számítanak bele.

Egy futamon csak azok a pilóták szerezhetnek pontot, akik teljesítették a versenytáv minimum 80%-át!

A 8 futamból a legjobb 7 eredménye számít majd bele a végeredménybe (tehát mindenkinek van egy "joker" futama hiányzás is lehet, versenynaptól függetlenül). A V.L.S. a ponttáblázatból automatikusan kiveszi a két legrosszabb futam eredményét, tehát nem kell külön jelezni, hogy melyik futamokat választjátok jokernek.

Díjazás:

 • Az egyéni bajnok a következő év végéig (2014.12.31) támogatott státuszt kap a VCRC-n (ingyenesen indulhat a 2014-es bajnokságokban).
 • Az egyéni bajnokság első három helyezettjét kupával jutalmazzuk.
 • A bajnok csapat tagjait oklevéllel jutalmazzuk.

Óvás:

A versenynapok után a vitás eseteket BT vizsgálja. A BT automatikusan megnézi az időmérőt, a felvezető és az SC-s köröket, valamint a rajtot (általában az első kanyarban történteket még vizsgáljuk). Ezen felül csak óvás esetén vizsgál meg egy-egy esetet. Óvást itt lehet benyújtani!

Hiányzás:

Ha valamilyen ok miatt nem tudsz részt venni egy versenynapon, akkor azt itt kell jelezned a szerver zárás időpontjáig. Indoklás nem kell, csak a hiányzás tényét kell jelezni. Szerver zárás után is elfogadunk hiányzás bejelentést, de ennek előfeltétele a minimális körszám megléte (a BT külön mérlegeli ezeket a bejelentéseket).

Versenynapról bejelentés nélkül hiányzók NQ státusszal szerepelnek a futamok végeredményében, ami az indexpontjukra lesz negatív hatással.

Bizonyos időközönként ellenőrizzük az inaktív versenyzőket és a helyüket felszabadíthatjuk a bajnokságban! Ez azt jelenti, hogy elvesztik a jogot a bajnoki futamokon való indulásra. Státuszukat csak külön kérésre módosítjuk vissza aktívvá, ha van még a bajnokságban szabad hely.

Szerver:

A szerverre a VLSui segítségével lehet csatlakozni!

A futamok megrendezésén felül, minden regisztrált felhasználónk gyakorlásra bármikor használhatja az állandóan elérhető szerverünket. A szerver a futamok előtt fél órával zárul, ezután már csak a futamon indulók tartózkodhatnak a szerveren (akik neveztek és teljesítették a fent leírt minimális feltételeket).

A versenyek minden második héten csütörtökön 19:30-tól kezdődnek és az alábbi beosztás szerint zajlanak:

 • 19:30 - 19:50 időmérő (20 perc)
 • 19:50 - 20:00 warmup (5 perc)
 • 20:00 - ~20:50 futam (50 perc)


A pontos dátumokat a versenynaptár tartalmazza.

Szükséges letöltések (mod / patchek):

 • A modot és a festés packot a VLSui segítségével töltheted le.
 • A festés templateket innen tudjátok letölteni.
 • A pályákat a VLSui tölti le automatikusan.


Semmilyen módosított fájl használata nem engedélyezett, az a versenyző akinek bármelyik fájlja eltér a szerveren lévő eredetitől (mismatch), nem indulhat el a versenyen. Semmilyen terrain.ini fájl és semmilyen trükk NEM engedélyezett. Ezek használása kizárást (DQ) von maga után.

Az itt nem taglalt szabályokat a VCRC szabályzata tartalmazza. A VCRC szabályzatának elfogadása, minden tagnak kötelező!

A bajnoki futamok megrendezésén felül, a honlapon regisztráltak bármikor használhatják az állandóan elérhető szerverünket, valamint a bajnoki futamokat (általában másnap este) felvételről (újra) átélheti mindenki a TV közvetítéseinken keresztül.

NEVEZÉS: ZÁRVA!

Első futam időpontja: 2014. február-március.

Módosítás: ( 2013. december 21. szombat, 14:06 )