Ebben a kis leírásban egy olyan kérdésről fogok írni, ami sok mindenkinek egyértelmű. Viszont aki még esetleg nem volt ilyen helyzetben, vagy most kezdi rFactoros pályafutását nem biztos hogy tudja.

Tehát a boxrajt menete:

Időmérő:

 • Ha egy futamos a versenynap akkor időmérőn (qualifikáción) nem szabad gyors kört futni. Erre általában a ligavezető, vagy a szerver adminisztrátor figyelmezteti is a büntetésben lévőket.
 • Ha a versenynap több futamból áll és az időmérő sorrendje dönti el a második futam rajtsorrendjét és csak az első futamra kapott boxrajt büntetést, akkor a versenyző futhat gyors kört az időmérőn.

Wramup:

 1. A warmup (bemelegítő) alatt nyugodtan lehet köröket futni, tesztelni az autót versenykörülmények között.

Verseny (állórajt):

 1. A futam session kezdetekor nem szabad a race (verseny) gombra nyomni! Tehát nem szabad kiállni a rajtrácsra!
 2. Miután a mezőny megkezdi a felvezető körét azután lehet csak a race gombra nyomni, de még ekkor sem biztos hogy érdemes (felmelegedhet a motor állva a boxkijáratnál).
 3. Mikor a mezőny feláll a rajtrácsra, vagy amikor el kezd bekanyarodni a célegyenesre, akkor érdemes a race gombra nyomni.
 4. Figyelni kell a boxkijáratnál lévő lámpára, ugyanis a box zárva van addig, amíg a rajt után a mezőny el nem hagyja az első mért pontot (ez akár 20-30 mp is lehet). Piros jelzésnél TILOS elhagyni a boxutcát! Ebben az esetben a szerver automatikusan kizár a futamról!
 5. A boxkijárati lámpa zöld jelzésénél el lehet hagyni a boxutcát és elkezdeni a futamot.

Verseny (gurulórajt élő SC esetén):

 1. A futam session kezdetekor nem szabad a race (verseny) gombra nyomni! Tehát nem szabad kiállni a rajtrácsra!
 2. Miután a mezőny megkezdi a felvezető körét azután lehet csak a race gombra nyomni. A motor túlmelegedésének elkerülése miatt lehet érdemes később, pl a FORMÁCIÓ utasítás után.
 3. A boxkijárati lámpa zöldre vált a mezőny felvezető köre alatt, de TILOS elhagyni a boxutcát.
 4. A normál GOGOGO utasítás után (kb amikor az első helyezett átlépi az első szektor mérőpontját) chaten megjelenik a BOX GO utasítás. Ekkor lehet elrajtolni a boxból!

Mj.: Abban az esetben ha többen rajtolnak a boxutcából, sorban egymás után (nem egymás mellett) kell felállni a boxkijáratnál. Ütközés esetén a vétkes versenyző büntetésre számíthat! Ha a ligavezető és/vagy szerveradminisztrátor nem rendelkezik a sorrend tekintetében, akkor érkezés sorrendjében. A boxutcában minden esetben be kell tartani a sebességkorlátozást (limiter bekapcsolása).

Módosítás: ( 2014. március 31. hétfő, 13:20 )