VCRC

Ebben a cikkben az rFactor által kitett jelzéseken megyünk végig, amit a bal felső sarokban láthattok események (gyakorlás, időmérő, futam) alatt. Ezek a jelzések minden esetben a képernyő bal felső sarkában jelennek meg. Amennyiben több jelzés is van egyszerre, akkor egymás mellett látható mindegyik jelzés.

Zászló jelzések:

Folyamatos sárga jelzés: A pálya azon szakaszán ahol haladunk, kicsúszott vagy lassú versenyző tartózkodik. Fokozott figyelemmel, valamennyire lassítva kell közlekedni amíg a jelzés látszik, hogy elkerülhessük a további komolyabb balesetet. A sárga jelzés alatt TILOS ELŐZNI!

Villogó sárga jelzés: Full Course Yellow (egész pályás sárga jelzés), Safety Car. A teendőket külön FAQ részletezi (Segítségek->Egész pályás sárga jelzés). A villogó sárga jelzés alatt TILOS ELŐZNI!

Folyamatos kék jelzés: Gyorsabb versenyző van mögöttünk! A gyorsabb versenyzőt kötelező elengedni úgy, hogy ne, vagy csak minimálisan akadályozzuk!

  1. Időmérőn, szabadedzésen akkor kapjuk ezt a jelzést, ha a mögöttünk haladó gyors körön van, mi pedig még nem.
  2. Futamon akkor kapjuk ezt a jelzést, ha lekörözésre készülő versenyző van mögöttünk.

Fekete jelzés: Kizártak az eseményről. Az esemény végéig nem mehetsz ki a pályára köröket futni.

Kockás jelzés: Az eseménynek vége. Időmérő edzésen több gyors kört nem szabad futni!

Büntetések futamon:

Szervereink úgy vannak beállítva, hogy az alábbi büntetéseket három körön belül le kell tölteni! Aki ezt elmulasztja, azt kizárja a szerver a futamról, azonnal a boxutcába teszi (és már nem is folytathatja a futamot). Ezért kérünk mindenkit, hogy a szerver által kiosztott büntetést abban az esetben is töltse le, ha nem ért vele egyet, vagy nem tudja miért kapta. Utólag lehet az óvás topicban reklamálni az esetet, de a BT csak akkor tud az esettel mit kezdeni, ha van össz. időeredménye a versenyzőnek (befutott a futamon), ellenkező esetben nem!

Ha valakinek ez a jelzés jelenik meg a bal felső sarokban akkor át kell hajtson a box utcán. Fontos hogy nem szabad megállni a boxban, mert akkor a szerelők boxkiállást hajtanak végre és nem lesz meg az áthajtás (hiszen nem áthajtottunk, hanem megálltunk és szereltük az autót)! A boxutcában való áthajtás közben a sebesség limitet be kell tartani (kapcsoljuk be a speedlimitert) ellenkező esetben újabb büntetésre számíthatunk.

Ha valakinek ez a jelzés jelenik meg a bal felső sarokban akkor a pilótának ki kell állnia a boxba (jelzi a piros négyzet, hogy hol kell megállni), a kocsijához nem nyúlnak hozzá (tehát nem lehet pit-et (szerelőket) bekérni) és amikor a büntetés ideje letelik azután térhet vissza a pályára a box utcai sebesség limitet betartva.

a cikk bővítés alatt...

Módosítás: ( 2012. március 24. szombat, 17:54 )