VCRC

A szervereinkhez való csatlakozást és a modok, patchek, pályák letöltését a VLSui program teszi lehetővé. A VLSui a belépés után folyamatosan fut a háttérben az általa indított rFactor bezárásáig.

A program nem működik helyesen, ha az rFactor a program files, vagy a program files (x86) mappába van telepítve. Ha ott lenne, akkor simán csak másold át valahova az egész rfactor mappát (pl.: c:\games\vcrcrF ). Javasoljuk, hogy a ligánként használj külön rFactort, hogy ne kavarodjanak össze a modok.

 Letöltés V.L.S. User Interface

Használat:

Első lépések (honlap, adatlap):

A program beüzemelésével együtt a honlapon mindenkinek megjelent egy plusz fül az adatlapján. A fül neve "V.L.S. tulajdonságok".

Ezen a fülön két dolgot kell kitöltenie mindenkinek. Az rFactor profil nevét, és a VLS belépési jelszavát (a jelszónak nem fontos megegyeznie a honlap jelszavával). A profil névnek meg kell egyeznie az rFactorban használt névvel (szóközt tartalmazhat, de ékezetet és speciális karaktert nem). A program ellenőrizni fogja, hogy a profil megtalálható-e a szerverre való fellépéshez megjelölt rFactorban.

Belépés, használat:

A program használata nagyon egyszerű. Elsőként ki kell tölteni a honlapon megadott profilnevet és jelszót és be kell lépni a rendszerbe a belépés gomb használatával. A program a profilnév és a jelszó esetén is figyeli a kis-nagy betűk közötti különbséget!

Ezután a szerverek lenyíló listában megtalálható lesz mindegyik szerver amihez jogosultságod van belépni. Mindegyik szerverhez rendelhetsz akár külön rFactort a gépeden.

Miután hozzárendelted a megfelelő rfactort a választott szerverhez, a VLSui leellenőrzi, hogy megtalálható-e a felhasználói profil és a szükséges mod a csatlakozáshoz. Amennyiben valamelyik hiányzik vagy nem megfelelő, akkor azt a program hibaüzenettel jelzi. A felső letöltés gombbal van lehetőséged a mod letöltésére. Amennyiben minden rendben van, akkor a mod neve zöld háttérre van írva, ellenkező esetben piros háttérre.

A VLSui nem ellenőrzi a pálya meglétét, viszont a pálya letöltésére lehetőség van az alsó letöltés gomb megnyomásával.

Ha a program mindent rendben talált az **ellenőrzések során, a csatlakozás gomb aktív lesz és annak megnyomásával automatikusan elindul az rFactor és belép a szerverre.

Csatlakozás után a program a tálcán található leállítása esetén az általa indított rFactor is leáll!

A VLSui egyelőre nem működik windows 7-en megfelelően, ha a program files-be telepítjük, vagy/és ha az rFactor a program files mappába van telepítve!

 

** Ellenőrzések, program működése, háttér funkciók:

 1. A program először is ellenőrzi, hogy a profilnév létezik-e a megadott rFactorban.
 2. A program leellenőrzi, hogy a megadott rFactorban megtalálható-e a szükséges mod. Amennyiben nem, lehetőség nyílik a mod letöltésére és telepítésére.
 3. A program leellenőrzi, hogy a megfelelő mod verzió van-e a megadott rfactorban. Amennyiben nem, lehetőséget biztosít a frissítés letöltésére és telepítésére.
 4. Fullproc beállítás: A mai többmagos számítógépeken, ha ez a pipát bekapcsoljuk, a vlsui több magos módban indítja el az rfactort.
 5. A profilnév és a jelszó adatbázis 2.5 percenként frissül, tehát adatváltozás esetén legkésőbb 2.5 perc múlva frissül.

Egyéb kérdéseiteket feltehetitek a fórumban: link. Valamint frissült a VCRC FAQ is.

Ismert problémák és megoldásuk:

 1. Belépés gombra kattintva "File not found" hibaüzenet: Nagy valószínűséggel az internet explorer kapcsolat nélküli módban van, kapcsoljuk ki a kapcsolat nélküli módot!
 2. I / O error, File access denied:
  1. A VLSui néhány esetben szeretne írni a diszkre (ilyenek a frissítések, fájl ellenőrzések). Valószínű, hogy nem tud írni a VLSui vagy az rfactor, vagy a saját mappájába (ez win7 esetén fordulhat elő, ha program files-ben vannak). Vagy fut a háttérben (esetleg beragadt a feladatkezelőben) az rFactor.
  2. Ha az első pontban biztosak vagyunk, hogy nem okozhatja a problémát, akkor indítsuk újra a gépet.
  3. Ha a gép újraindítás sem segített, akkor töröljük a felhasználó/local settings/Temp/vlsui mappát és a tartalmát.
 3. A háttérben felugró, folyamatos hibaüzenet (általában tizedespontra, vagy valamilyen egész számra vonatkozó angol üzenet): Lépjünk ki az rfactorból (és a VLSui-ból ha külön szükséges) újra lépjünk be a VLSui segítségével.

VLSui Adatvédelmi nyilatkozat:

Szervereink regisztrálják a vlsui programon keresztül történt belépések és letöltések ip címét valamint rfactor telemetria adatokat. Ezeket az információkat kizárólag a hibák kijavítása, a program minőségének javítása és a versenyeink tisztasága érdekében használjuk és harmadik félnek nem adjuk át! A program működése során nem küld számunkra információt a felhasználó gépén tárolt adatokról és az rFactorhoz nem kötődő információkról.

A VLSui segédprogram ellenőrizheti a versenyek és a gyakorlások során a versenyző szabálytalan ténykedését az rFactor befolyásolására (cheat). A detektálás automatikus. A VLSui program csalást észlelve automatikusan eltávolíthatja a versenyzőt a szerverről!

 Letöltés V.L.S. User Interface

Módosítás: ( 2015. június 02. kedd, 11:17 )